«Ραντεβού στις βρύσες!»: Δράση της Greenpeace για το νερό του Ηρακλείου

Δράση για το νερό του Ηρακλείου και την πρόσβαση σε ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών, διοργανώνει η Greenpeace την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στο Πάρκο Θεοτοκόπουλου (σε περίπτωση κακοκαιρίας, η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Greenpeace αναφέρει:

Ζούμε σε αφιλόξενες πόλεις γεμάτες τσιμέντο, χωρίς αρκετό πράσινο να μας προσφέρει σκιά, περάσαμε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα-ρεκόρ για μέρες, βιώνουμε ακραία φαινόμενα όπως τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες, γι’ αυτό και θέλουμε τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε για όλους πόσιμο νερό και πρόσβαση σε ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τις καλά κρυμμένες δημόσιες βρύσες και ιστορικές κρήνες του Ηρακλείου, διασκεδάζοντας. Σε διάστημα 2-3 ωρών, θα  χαρτογραφήσουμε τις βρύσες σε μικρές ομάδες με ρόλους. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την ποιότητα του νερού της πόλης και μικρή γιορτή με σνακ και παιχνίδια στο πάρκο του Ευκαλύπτου (κομμένο μπεντένι).

Παρόμοιες δράσεις λαμβάνουν χώρα αυτό τον καιρό και στην υπόλοιπη χώρα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «ραντεβού στις βρύσες» της Greenpeace.

Ραντεβού στις βρύσες!

21 Γενάρη 10:00  στο Πάρκο Θεοτοκοπούλου (έξοδος προς Λιοντάρια)

Ομάδα εθελοντών Ηρακλείου

Facebook event        

Instagram event

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί